matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
Ania:
Przekątna pewnego sześcianu ma dł 12 cm. Krawędź tego sześćianu ma długość
bardzo prosze o odpowiedź
6 kwi 17:55
kalafiorowa:
12
2
=a
2
+(a
√
2
)
2
12
2
=a
2
+2a
2
12
2
=3a
2
144=3a
2
a
2
=48 a=4
√
3
6 kwi 17:57