matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
KwADRat
Kamilek:
w kwadracie ABCD punkt E jest środkiem boku BC, |∠EAB|=α. Wynika stad, zE: sinα= 1\2
√
5
sinα= ____ 5
√
6
sinα= _____ 2 sinα=2\3
6 kwi 17:41
kalafiorowa:
1
x
2
=a
2
+
a
2
4
5
x=
√
a
2
4
a
√
5
x=
2
1
a
2
a
1
√
5
sinα=
=
=
=
x
2x
√
5
5
6 kwi 17:48