matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
promień okręgu
ewelina:
Promień okręgu opisanego na prostokącie o bokach długości 3 i 4 ile jest równy?
6 kwi 17:33
xz:
x
2
=3
2
+4
2
=25 x=5 r=0,5 *x = 2,5
6 kwi 17:38
xz:
r to promień okręgu
6 kwi 17:39