matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
sandra20:
rozwiaz rownanie 2x
3
−x
2
−6x+3=0
6 kwi 17:14
kalafiorowa:
x
2
(2x−1)−3(2x−1)=0 (2x−1)(x
2
−3)=0 (2x−1)(x−
√
3
)(x+
√
3
)=0 x=
1
2
∨ x=
√
3
∨ x=−
√
3
6 kwi 17:19
sandra20:
thx
6 kwi 17:22