trygonometria
kasieńka:): Kąt α jest ostry i sinα=3/4. Wówczas
A.α<30stopni
B.α=30stopni
C.α=45stopni
D.α>45stopni
6 kwi 16:28
kalafiorowa: D
6 kwi 16:29
R.W.16l: okoła 53 stopnie

z tabeli, którą na pewno masz
6 kwi 16:36
R.W.16l: trfu, ok 49o nie 53
6 kwi 16:38
kasieńka:): Ale jak to obliczyć?
6 kwi 16:51
kasieńka:): Ale jak to obliczyć?
6 kwi 16:51
Godzio: jedynie co to po wykresie albo z tabeli
6 kwi 16:53
kalafiorowa: | | √2 | |
wystarcz, ze wiesz ile wynosi sin45= |
| a jest to wartosc mniejsza niz 34 |
| | 2 | |
6 kwi 16:53
kasieńka:): a po co mi sin45?
6 kwi 16:56