matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
marzenka:
Niech A,B ⊂ Ω. Jeśli P(A)=P(B), P(A ∪ B)=1 oraz A i B się wykluczają, to: a) P(A)=0 b) P(A) mniejsze od 1/2 c) P(A)=1/2 d) P(A) mniejsze od 1/2 / − ułamek
6 kwi 16:18