matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
waRttoŚĆ WielOMiaNu
Kamilek:
Dany jest wielomian w(x) = x
3
− x
2
, wartosc tego wielonianu w pkt
√
2
+1=?
6 kwi 16:13
M:
25 kwi 09:30
Miś Uszaty:
W(x)=x
3
−x
2
W(x)=x
2
(x−1) W(
√
2
+1)=(
√
2
+1)
2
[
√
2
+1−1] W(
√
2
+1)= (3+2
√
2
)*
√
2
=3
√
2
+4
25 kwi 10:25