matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiÓr LiCZb
Kamilek:
zbior liczb, których odległosc na osi liczbowej od liczby (−9) jest równa 4, mozna opisac rowzaniem; a) |x+9|=4 b)|x−9|=4 c)|x−4|=9 d)|x+4|=9
6 kwi 16:04
Godzio:
|x−x
o
| = a x
o
= −9 a = 4 podstaw i podaj odpowiedź
6 kwi 16:05