matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parabola
marzenka:
Punkt P(4,−5) jest wierzchołkiem paraboli o równaniu: a) y=(x+4)do kwadratu −5 b) y=(x−4)do kwadratu +5 c) y=(x−4)do kwadratu −5 d) y=(x+4)do kwadratu +5
6 kwi 15:58
Godzio:
P(x
w
,y
w
) y = (x − x
w
)
2
+ y
w
y = (x − 4)
2
− 5
6 kwi 16:00