MleKOOO
Kamilek: zmieszano 200 l. mleka 2% i 50 litrów melka 4%. Otrzymano mleko, które ma w sobie p% tłuszczu,
wiec:
p=3; p=2,4; p=2,5; p=3,2
6 kwi 15:08
Godzio: | | 100 | |
2%*200 + 4%50 = p%250 / * |
| |
| | 50 | |
8 + 4 = 5p
12 = 5p
p = 2,4
6 kwi 15:15
Eta:

200*2+50*4= 250*p%
6 kwi 15:21
Kamilek: 100
a czemu razy _____
50
6 kwi 15:22
Kamilek: ooo super Eta dziekuje bardzo
6 kwi 15:22
Kamilek: a skad sie wział zapis dotyczący p%? nie wiem skad jest 600 oraz 250
6 kwi 15:29
Kamilek: juz wiem ponieważ ja mnożąc pod uwage wziełem procenty, czyli to sie nie mnozy procentów?
200*2+50*4= 250*p%
6 kwi 15:32
Eta:
Ręce mi opadają

200*2+50*4= 250*p%
250*p%= 400+200]
250*p%= 600 /: 250
| | 600 | |
p%= |
| = 2,4 ( podziel na "maszynie"  |
| | 250 | |
6 kwi 15:32
Kamilek: nie oto chodzi

bo kolega wyżej zastosował procenty i nie wiedziałam który zapis jest poprawny
6 kwi 15:35