matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
paula:
W ciągu geometrycznym a
1
=16, zaś a
5
=1. Ile wynosi trzeci wyraz tego ciągu?
6 kwi 15:06
Tomek.Noah:
a
1
=16 a
5
=a
1
q
4
=1
1
q
4
=
16
1
1
q=
v Q=−
2
2
Oblicz a
3
=a
1
q
2
v q=a
1
Q
2
6 kwi 15:09
Tomek.Noah:
sry tam ma byc ostatnie a
3
=a
1
Q
2
6 kwi 15:10