matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
16
???:
o ile procent zwiekszy sie pole powierzchni dzialki w ksztalcie prostokata jesli dlugosc kazdego boku dzialki powiekszymy o 30%
6 kwi 14:27
Eta:
P=a*b P= 1,3a*1,3b= 1,69ab pole zwiększy się o 69%
6 kwi 14:30