matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
16
???:
dane sa dwa wyrazy ciagu geometrycznego a
1
=
1
16
i a
2
=−2 ile rony jest iloraz tego ciagu?
6 kwi 14:25
M:
25 kwi 10:40
Miś Uszaty:
a
2
q=
a
1
−2
q=
=−2*16=−32
1
16
a
1
*q=a
2
1
*(−32)=−2
16
−2=−2
25 kwi 11:34