?
Haaaaaaanka:
2
wykres funkcji y = ___ − 5 ma jeden punkt wspolny z prosta o równianiu:
x
a) y=−5
b)y=5
c)x=0
d)y= − x − 5
6 kwi 13:49
Eta:
założ. x ≠0 , więc odpada c)
b) y=5
x=
15
P(
15, 5)
| | 2 | | 2 | |
a) y=−5 => −5+ |
| = −5 => |
| =0 −−− sprzeczność
|
| | x | | x | |
d) y= −x−5
| | 2 | | 2 | |
−x−5= |
| −5 => −x= |
| => −x2=2 −−− sprzeczność
|
| | x | | x | |
zatem:
prawidłowa jest odp: c)
6 kwi 14:13
Kamilek: nie rozumiem, odpada odpowiedz c, a prawidłowa to c?
6 kwi 14:19
Eta:
Chochlik

prawidłowa to odp. b) −−− oczywiście
6 kwi 14:24