matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
16
???:
napisz rownanie prostej rownoleglej do prostej o rownaniu 4x−2y+1=0 i przechodzacej przez punkt P=(2,−5)
6 kwi 13:41
modo:
4(x−x
1
)+ (−2)(y−y
1
)=0 4(x−2)−2(y+5)=0 4x−8−2y−10=0 →4x−2y−18=0
6 kwi 14:16