matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
określ dziedzinę ,sprawdż monotoniczność i róznowartościowości funkcji
ami:
określ dziedzinę ,sprawdź monotoniczność i różnowartościowość funkcji y= − 4x+1
6 kwi 11:13
aga:
D
f
=R funkcja malejąca bo a<0 a=−4 funkcja różnowartościowa
6 kwi 11:28