piecia: 9/t - 7-t/t-1 = 1 rozwiąż równanie
3 gru 19:00
karmnik:
9 t
------- - 7 - ---- = 1
t t - 1
tak?
3 gru 19:03
karmnik: czy tak
9 7- t
------- - ---- = 1
t t - 1
3 gru 19:03
piecia: wersja numer 2
3 gru 19:05
Miki:
założ. t≠ 0 i t ≠ 1
9(t-1) -t *(7-t)-t(t-1)
------------------------- = 0 <=> 9t -9 -7t +t
2 - t
2 +t =0
t(t-1)
3t = 9 <=> t = 3
3 gru 19:18
3 gru 19:20
Miki: Noooo

a jak myślisz

?
3 gru 19:23
piecia: y+2 2-y
--------- = - --------
y+1 y-2 a w tym przypadku analogicznie? do wspolnego
mianownika, tak? sprawdz tylko czy opd to y= -5/2 nie zapisuj rozwiazaniea jezeli
dobrze mi wyszlo

pozdrawiam!
3 gru 19:32
piecia:
y+2 2-y
------- = - -----------
y+1 y-2
3 gru 19:33