geom analityczna
Aga: Mógłby mi ktoś wytłumaczyć mój błąd?
mam takie zadanie:
przekatne równoległoboku ABCD gdzie A= (0,4) B= (−1,−6) przecinają sie w punkcie S (=−4,2)
oblicz współrzędne punktów C i D.
ja zrobiłam to tak:
| | xA+ xC | |
xs= |
| z tego otrzymałam ze xC jest równy −8 tak samo liczyłam yc i wyszło |
| | 2 | |
mi ze = 0 tylko że jest to troche nie logiczne i to mnie zastanawia..

x
D=−7 i y
D= 10 ?
proszę o pomoc
5 kwi 22:45
Godzio: nie musi byc logiczne jesli liczylas tak jak pokazalas to masz dobrze
5 kwi 22:48
Aga: ale jak sobie to narysowałam to sie to nie zgadza
5 kwi 22:49
Aga: ok już wiem
5 kwi 22:57