f.kwadratowa
ana: dla jakich wartości parametru m suma kwadratów pierwiastków równania jest równa S:
a) x2 + 5mx + 20m −8 = 0 ; S=400
jak takie coś zrobić?
5 kwi 21:18
Eta:
1) Δ≥0
2) x12+x22 = (x1+x2)2−2x1*x2 = b2−2c =400
5 kwi 21:26
ana: dziękuję
5 kwi 21:36
Anna: Dobry wieczór
Eto i
Bogdanie.

Widzę, że już praca wre.
Cóż, święta,święta i po świętach.
5 kwi 23:31
Bogdan:
Dobry wieczór

. Dziękuję
Anno za pocztówkę świąteczną.
5 kwi 23:47
Eta:
Witaj
Anno
Ja też dziękuję za świąteczną kartkę
6 kwi 00:07
Anna: Cieszę się, że moje życzenia dotarły.
Dziś już żegnam, życzę spokojnej, poświątecznej nocy. Dobranoc

!
6 kwi 00:25