matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cięciwy
betsy:
W okręgu poprowadzono dwie cięciwy AB i CD, przecinające się w pkt. E. |AE|=9, |EB|=4, |CE|=3 Oblicz |ED|.
5 kwi 18:31
Eta:
ΔADE ~ ΔBCE
9
3
=
x
4
x=.........
5 kwi 19:56