matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Andzia:
nie mam pojęcia jak to zrobic
pomozcie
W trójkącie ABC dane są |AC|=|BC|=a oraz |AB|=b. Prosta równoległa do ramienia AC przecina boki trójkąta w punktach D i E w taki sposób,że |CE|=|BD|. Oblicz obw tego trójkąta
3 gru 18:39