matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
;):):
rozwiaz rownianie− wielomiany x
4
=−27x
5 kwi 18:08
Godzio:
x
4
+ 27x = 0 x(x
3
+ 27) = 0 x(x+3)(x
2
−3x + 9) = 0 x = 0 v x = −3
5 kwi 18:22
;):):
dziękuje
5 kwi 18:26