matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
15
???:
w ciagu arytmetycznym a
1
=1 i a
1
0
0
=1090 ile wynosi roznica tego ciagu?
5 kwi 17:48
tim:
a
1
= 1 a
100
= a + 99n = 1090 1 + 99n = 1090 1089 = 99n n = 11
5 kwi 17:50