matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
15
???:
oblicz długosci boku kwadratu wiedzac ze roznica dlugosci przekatnej i boku wynosi 2
5 kwi 17:10
Godzio:
d − a = 2 a
√
2
− a = 2 a(
√
2
− 1) = 2
2
a =
mam nadzieje ze dalej sobie poradzisz ale:
√
2
−1
https://matematykaszkolna.pl/strona/1635.html
5 kwi 17:12