zad
endrju:

Narysuj wykres funkcji g(x) = |f(x) −2 | i podaj wszystkie wartości parametru m, dla których
g(x)=m ma dokładnie jedno rozwiązanie
g(x) = |f(x) −2 |
g(x) = |y −2 |
y
1 = y−2 niebieski
Y
2 = |y−2| czerwony
1 rozw. dla m∊(0,+
∞)
proszę o pomoc
5 kwi 16:48
endrju: pomyliło mi sie sorki... ta ma byc przesuniete o dwa... ale nie wiem czy w ogole to ma tak
wygladac
5 kwi 16:49
endrju: proszę o sprawdzenie
5 kwi 16:56
endrju: ponawiam
5 kwi 17:10
endrju: prosze o pomoc
5 kwi 17:25
endrju: powiedzcie, czy zadanie jest dobrze zrobiene, jezeli nie jest to gdzie jest bład....
5 kwi 17:42
tim: A nie ma przypadkiem podane f(x)?
5 kwi 17:43
endrju: Narysuj wykres funkcji g(x) = |f(x) −2 | i podaj wszystkie wartości parametru m, dla których
g(x)=m ma dokładnie jedno rozwiązanie − to jest treść zadanie, a reszta to moje rozwiązanie.
Treść jest dobrze przepisana....
5 kwi 17:47
tim: Więc f(x) = ax + b
Więc g(x) = |ax + b − 2|
Przydałoby się albo f(x) albo odpowiedź z książki.
5 kwi 17:49
5 kwi 17:49
endrju: masz racje, myslalem, ze sa to dwa odzielne punkty, które nie mają ze sobą nic wspólnego.
dzieki
5 kwi 18:03