matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z dzialu: rownania i nierownosci
rademenes:
witam. mam nie lada problem takim oto zadaniem: wykaz ze jezeli liczby p, q, r sa dodatnie i p+q+r<12, to co najmniej jedno z rownan postaci x
2
+px+q=0, x
2
+qx+r=0, x
2
+rx+p=0 nie ma rozwiazania.
5 kwi 16:27