matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ułamki
bezradna:
Liczbę 0,(4) − 0,2(1) zapisz w postaci ułamka nieskracalnego.
5 kwi 16:10
Godzio:
4
0,(4) =
9
19
0,2(1) =
90
40
19
+
= ...
90
90
5 kwi 16:14
Eta:
40
19
−
=....
90
90
5 kwi 16:18
Godzio:
no właśnie
5 kwi 16:19
bezradna:
spoko sama się domyśliłam, że tam jest mały błąd
5 kwi 16:21