Wyznacz postać ogólną i iloczynową funkcji kwadratowej...
ppp: Wyznacz postać ogólną i iloczynową funkcji kwadratowej, o której wiadomo, że dla argumentu 3
osiąga najmniejszą wartość równą (–8), a jednym z jej miejsc zerowych jest liczba 5.
5 kwi 13:20
ppp: Pomocy
5 kwi 13:25
pomoże ktos? :(:
5 kwi 13:50
Jack:
1) punkt (3,−8) jest wierzchołkiem paraboli. Skoro jednym z miejsc zerowych jest 5 to drugim
jest;
5+x22=3 ⇒ x2=....
2) mając postać iloczynową, podstaw wierzchołek paraboli (zeby wyliczyć współczynnik a) do
wzoru y=a(x−x1)(x−x2), gdzie x1=5, a x2=.....
5 kwi 14:04
pomoże ktos? :(: oo

DZIĘKUJE
5 kwi 14:14
Jack:
5 kwi 14:18