matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
matura:
WIEDZAC ZE sinα − cosα = 1/3 oblicz a) sinα x cosα b) sinα + cosα
4 kwi 21:48
Nikka:
a. podnieś obustronnie do kwadratu
1
sin
2
α − 2sinαcosα + cos
2
α =
9
1
−2sinαcosα + 1 =
9
...
4 kwi 21:54