witam,
1zadanko. oblicz długośc przekątnej szecianu o krawędzi długości 5.
2zadanko.
2,5m3 ile to cm3
325000cm3 ile to m3
0.32cm3 ile to mm3
0.5m3 ile toc litrów ?
0.2l ile to cm3
150ml ile to cm3
3zadanko
Jaką objętośc i jakie pole powierzchni mi prostadłościan, któreg osiatkęprzedst na rysynku.
liczby podanę są w cm.!
obrazek podany do zadania 3
:
2,5m3 = 2,5 m * m * m =2,5 *100cm * 100cm * 100cm = 2500000 cm3
| 1 | 1 | 1 | ||||
325000 cm3 = 325 000 * | m * | m * | m = 0,325m3 | |||
| 100 | 100 | 100 |