KIEŁBASA POMÓŻ!!!!!;((
Aneta: Odcinek PQ o długośc 13 cm zrutowano prostopadle na płaszczyznę π. Oblicz długość rzutu tego
odcinka, wiedząc, że punkty P i Q leżą po tej samej stronie płaszczyzny π w odległościach
odpowiednio równych 8 cm i 3 cm.
4 kwi 18:59
kiełbas: podaj odpowiedź.
4 kwi 19:02
Aneta: 12
4 kwi 19:03
Aneta:
4 kwi 19:03
Aneta: PRZEPRASZAM MYSLAŁAM ZE KIEŁBASA TO ALBO NAZWISKO ALBO KSYWKA

SORKI
4 kwi 19:09
kiełbas: pomocny będzie Ci ten rysunek:
http://matematyka.pl/155291.htm u nas x=13, tam gdzie jest 1,4 ma być 8, tam gdzie o,7 ma
być 3 szukamy odcinka zaznaczonego na obrazku jako IBCI
4 kwi 19:10
kiełbas: ja bym to tak zrobiła, choć nie wiem czy wychodzi w ten sposób dobrze. Niestety obrazki się u
mnie nie ładują gdy je robię tutaj, więc znalazłam coś w internecie.
4 kwi 19:12
Aneta: DZIEKI ZA POMOC
4 kwi 19:12
kiełbas: sorry, błąd jest w tym, że obrazek przedstawia coś innego.
tam jest rzut z przeciwnych stron. Daj mi chwilkę,a pomogę.
4 kwi 19:13
kiełbas:

x
2+25=169
x=12
4 kwi 19:16
4 kwi 19:17