matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
13
???:
wynagrodzenie pracownika wraz z premia 20% bylo rowne 1800zl. wiec ile wynosila premia?
4 kwi 15:28
Tomek.Noah:
300
4 kwi 15:48
Dziaku:
120% − 1800 20% − x 120%x = 20%* 1800 1.2x = 0.2*1800 1.2x = 360 / : 1.2 x= 300
4 kwi 17:41