matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapis liczby w postaci logarytmu
michał:
witam, mam problem z tym zadaniem(Zapis liczby w postaci logarytmu),
http://img251.imageshack.us/img251/6884/zapisliczbywpostaciloga.jpg
mógłby mi ktoś pomóc ?
4 kwi 11:26
Jack:
b=log
a
a
b
4 kwi 11:28
michał:
1) log
3
27? 2) log
1
2
1
4
? 3)log
2
1 4)log1? dobrze myślę?
4 kwi 11:36
Jack:
3) 2= log
2
4 4) 1= log
7
7 5) 1 = log
6
6 Pierwsze są ok
4 kwi 12:07
edfd:
1+3loga
2
5
31 mar 13:06