matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szescian
nossek:
Oblicz objetosc i pole powierzchni szescianu, ktorego przekatna jest o 6cm dluzsza od dlugosci jego krawedzi
4 kwi 09:07
Godzio:
d = a + 6 a
√
3
= a + 6 a(
√
3
− 1} = 6
6(
√
3
+1)
a =
= 3(
√
3
+1)
3 − 1
V = a
3
P = 6a
2
4 kwi 09:53