Funkcja kwadratowa
Julek: CIEKAWE ZADANIE DLA ŚMIAŁKÓW − funkcja kwadratowa
Narysuj wykres funkcji, której zbiór wartości Zw = <0 ; +∞), a dziedzina D: x∊<−7;7>
| | 3 | | 30 | | 63 | |
F(x) = − |
| x2 − |
| x − |
| , dla x∊<−7;−3>
|
| | 4 | | 4 | | 4 | |
9 − x
2, dla x∊(−3;3>
| | 3 | | 30 | | 63 | |
− |
| x2 + |
| x − |
| , dla x∊(3;7>
|
| | 4 | | 4 | | 4 | |
Sam je ułożyłem z nudów

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt
3 kwi 23:17
Julek: Godzio, może Ty się skusisz ?
3 kwi 23:35
Godzio: No już jestem i moge zobaczyć co mi z tego wyjdzie
3 kwi 23:47
Godzio:
| | 3 | | 30 | | 63 | |
f(x) = − |
| x2 − |
| x − |
| dla x ∊ <−7,−3> |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
0 = −3x
2 − 30x − 63
0 = x
2 + 10x + 21
0 = (x+3)(x+7)
x = −3 v x = −7
Δ = 9
f(x) = −x
2 + 9 dla x ∊(−3,3> (tam miejsca mi nie starczyło wierzchołek : W(0,9)
| | 3 | | 30 | | 63 | |
f(x) = − |
| x2 + |
| x − |
| dla x∊(3,7> |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
0 = x
2 − 10x + 21
0 = (x−3)(x−7)
x = 3 v x = 7
3 kwi 23:58
Julek: jeśli narysujesz to na kartce wychodzi Ci bardzo często spotykany w szkole, kształt

Podchodzisz do tablicy, a gdy wrócisz, wszystkie kartki w Twoim zeszycie są tym wypełnione
4 kwi 01:07
Godzio: hahaha dobre
4 kwi 01:34
:D: a myślałem , że tylko u mnie w szkole są takie
jajca
4 kwi 20:48