matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stozek
noss:
wysokosc stozka= 8cm Stosunek pola powierzchni bocznej do pola podstawy jest rowny 5:3 Oblicz pole powierzchni bocznej stozka
3 kwi 21:35
Godzio:
πrl
5
=
πr
2
3
l
5
=
r
3
5
l =
r
3
r
2
+ H
2
= l
2
25
r
2
+ 64 =
r
2
9
16
r
2
=64 /
√
9
4
r = 8
3
r = 6 l = 10 P
b
= π * r * l = ...
3 kwi 21:39
noss:
dziekuje
3 kwi 21:49