matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
irena:
Kto pomoże rpzwiązac log
x
(3x+4)=2
3 gru 17:00
Mycha:
zał:3x+4>0 ⇒x>-4/3 x>0 x≠1 z definicji: x
2
=3x+4 x
2
-3x-4=0 Δ=25
√
Δ
=5 x
1
=-1 x
2
=4 odp x=4
3 gru 17:27
irena:
Dziękuję bardzo
3 gru 17:36