karloz: jak to "jak

" normalnie. przecież nie masz tam żadnych niewiadomych...
pierwsze - definicja wartości bezwzględnej : |x| = x dla x > 0 oraz |x| = -x dla x < 0
drugie - wyznaczasz w przybliżeniu wartości pierwiastków P{2} i
√3 i sprawdzasz, jaki
będzie znak działania pod modułem dla poszczególnych wartości bezwzględnych
np to drugie wygląda tak
√2 ≈ 1,4
3*(1,4) = 4,2 > 2 czyli 2 - 3
√2 < 0 czyli |2 - 3
√2| zamieniasz na -(2 - 3
√2) = -2 +
3
√2
1,4 - 1 > 0 czyli |
√2 - 1| zamieniasz na (
√2 - 1)
ostatecznie masz (-2+3
√2)*(
√2-1) a to już chyba policzysz...
tak się to właśnie rozwiązuje