matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo proszę o pomoc
Monika:
prosta DE jest równoległa do boku AB trójkąta ABC i przecina bok BC w punkcie E .Oblicz AD gdy CE=3dm, BE= 5dm AC=12dm Czy korzystając z Twierdzenia Talesa będzie to tak? CEdoCA=CEdoBE
3 kwi 18:23