matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź pierwiastki równania kwadratowego.
ania:
2x
3
−x
2
−6x+3=0
3 kwi 17:51
miki:
x
2
( 2x−1) −3( 2x−1)=0 (2x−1)(x
2
−3)=0 (2x−1)(x−
√
3
)(x+
√
3
)=0 dokończ
4 kwi 00:05