matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
13
???:
figura zlozona z dwoch kwadratow o boku 1 i 3 ma takie samo pole jak figura zlozona z dwoch przystajacych kwadratow o boku x . oblicz x
3 kwi 17:18
Lis:
P
1
=3
2
+ 1
2
= 10 P
2
=2x*x=2x
2
P
1
=P
2
2x
2
=10 ...
3 kwi 17:31