matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
adam:
logarytmy problem potrzebuje pomocy w rozpisaniu liczb na logarytmy o danej podstawie 2= log
1
2
x −1=log
6
x 1= log x
3 kwi 16:29
madzia:):
1
1
a )
2
= x ⇒ x =
2
4
1
b ) 6
−1
= x ⇒ x =
6
c ) 10
1
= x ⇒ x = 10
3 kwi 16:38