matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sd2qd
zadanie :
liczba
0,2 * 5
3
−(−
1
5
)
−2
+0,6
jest równa ?
2
3
*10
−1
− 5
−1
powinno wyjsc 1 a mi wychodzi całkiem cos innego ...
3 kwi 16:16
Godzio:
1
* 5 * 25 − (25) + 0,6
5
25 − 25 + 0,6
0,6
=
=
= 1
0,8 − 0,2
0,6
0,6
3 kwi 16:19
zadanie :
dzięki
3 kwi 16:24