matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
28
Karolina:
cosα−cos
3
α
wykaż że dla kazdego kata ostrego α prawdziwy jest wzor
=tgα
sinα−sin
3
α
3 kwi 13:10
Jack:
cosα(1−cos
2
α)
=tgα
sinα(1−sin
2
α)
sin
2
α
ctgα
=tgα
cos
2
α
ctgα*tg
2
α=tgα ctgα*tgα*tgα=ctα tgα=tgα
3 kwi 13:19