matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
13
Karolina:
Ciągie rosnącym jest ciąg o wyrazie ogolnym: a) a
n
=−2
n
b) a
n
=−2+3n c) a
n
= 2−3n d) a
n
=(0,2)
n
3 kwi 10:39
Jack:
policz a
n+1
−a
n
dla każdego przypadku, choć na oko widać, że b) będzie c. rosnącym.
3 kwi 10:40