matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
11
Karolina:
Argument funkcji f(x)=3x+8 wzrasta o 5. Wówczas wartość funkcji wzrasta o: a) 5 b) 13 c) 15 d) 23
3 kwi 10:33
Edek:
3(x+5)+8=3x+15+8=3x+23 3x+23 3x+8 / − 23−8=15 odp. c
3 kwi 10:37