Ala.: proszę o szybkie rozwiązanie ! !
wyznacz część wpólną, sumę i różnicę zbiorów :
a) A = {p,q,r,s} B= {r,s,t}
b) A= {-3,-1,4,6} B= {-1,0,5,6}
3 gru 15:03
Mycha: a) czesc wspolna AnB={r,s}
suma AuB={p,q,r,s,t}
roznica A/B={p,q} B/A={t}
b)czesc wspolna AnB={-1,6}
suma AuB={-3,-1,0,4,5,6}
roznica A/B={-3,-1,4} B/A={0,5}
3 gru 15:08
DAREK KTO POMOŻE?: Wyznacz zbiory: Aub,AnB,A\B,B\A,A',B':
a) A=<-1,2> B=<0,3>
b) A=<-4,7> B= <-3,8>
c) A=<-8,-1> B= <-3,-2>
d) A=<-∞,4> B=<-3,+∞>
e) A=<-4,8> B=<8,+∞>
10 sty 18:57