xz
marta: punkty K=(−17.−11) i M=( 27,19) sa wierzchołkami kwadratu KLMN srodkiem okregu opisanego na
kwadracie KLMN jest punkt

i ma wyjs (5,4)
2 kwi 22:27
marta: pomocy
2 kwi 22:33
Godzio:

środek to punkt przecięcia przekątnych inaczej środek jednej z nich
| | −17 + 27 | | −11 + 19 | | 10 | | 8 | |
S = [ |
| , |
| ] = [ |
| , |
| ] = [ 5 , 4 ] |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
S(5,4)
2 kwi 22:34
Jack: środkiem okręgu opisanego na kwadracie jest punkt przecięcia przekątnych kwadratu. Ten z kolei
to średnia arytmetyczna współrzędnych przeciwległych wierzchołków.
2 kwi 22:35
marta: dziekuje
2 kwi 22:37