matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uu
marta:
punkt k nalezy do odcinka Ab o dł.12 cm i AK :KB =3:5 wobec tego odcinek KB ma dł
?
2 kwi 20:54
marta:
?
2 kwi 20:57
kaz:
7,5
2 kwi 20:58
Godzio:
3x + 5x = 12 8x = 12 x = 1,5 KB = 5x = ...
2 kwi 20:59