matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
dankaa1004:
Piłka, odbijając się od ziemi, osiągała za każdym razem wysokość równą
2
3
poprzedniej. Jak wysoko wzniosła się piłka po pierwszym uderzeniu, jeśli po szóstym odbiła się na wysokość 32 cm
2 kwi 20:00
nc:
Skąd jesteś
?
2 kwi 20:12
dankaa1004:
hehe ze śląska
2 kwi 20:17
rogal:
a
6
=32 q=
2
3
a
6
=a
1
*q
5
32=a
1
*q
5
32=a
1
=
32
243
a
1
=243
2 kwi 20:27